Mi a CORIAN® - INT-COR s.r.o. - CORIAN®

INT-COR s.r.o. - CORIAN®

Mi a CORIAN®

A DuPont™ Corian® az Egyesült Államok egyik vezető vegyipari vállalata – a DuPont™ által kifejlesztett műkő. Az 1960-as években vezették be először az amerikai piacon, éveken át tartó laboratóriumi és valós környezetben való teszteléseket követően. A piacra lépést övező siker mind az építészek, mind a design szakemberek körében terjeszkedésre ösztönözte a vezetőséget, s a globális piacra való kilépésnek köszönhetően mára a DuPont™ Corian® világmárkává vált.

A DuPont™ Corian® homogén szerkezetű, szilárd anyag, akril bázisú természetes anyagokból áll, az anyag színe és mintája egyenletes a teljes keresztmetszeten. Felülete homogén, egységes és egyenletes, ellenáll a víznek, nedvességnek valamint vegyi anyagoknak, és a legkülönbözőbb színárnyalatokban állítják elő, az egyszínű változatoktól kezdve, a „természetes köveket“ imitáló kis és nagy szemcséseken át egészen a márvány mintázatúakig.

A DuPont™ Corian® kétféle vastagságban érhető el, a 6 mm vastag lapok vertikális felületek befedésére alkalmasak, mint pl. falak, pultok oldalai, stb. (azonban ez a vastagság nem kapható minden színváltozatban). A 12 mm vastag lapokat munkalapok, konyha- és egyéb pultok, mosogatók, mosdók és más atipikus elemek gyártására használják.

A DuPont™ Corian® kezelése egyszerű, az esetleges égő cigaretta, forró serpenyő okozta foltokat könnyű eltávolítani. A felület karcolódása, csikarása esetén a sérült felületet egyszerűen lecsiszoljuk és polírozzuk. Mélyebb sérülés esetén a hibát kijavítjuk, majd ezután jön a csiszolás és polírozás.

A DuPont™ Corian® anyagból tervezett bútorok és belső terek megtervezésekor építészmérnökeink és bútortervező mérnökeink ügyfeleink minden igényét képesek teljesíteni, az alkotásoknak csak a fantázia szab határt. Ugyanis a DuPont™ Corian®-t a kemény fához hasonlóan lehet vágni, fúrni, marógéppel megmunkálni, csiszolni, polírozni, ráadásul 160 °C feletti hőmérsékleten formában hajlítással lehet alakítani, formázni, s ezen tulajdonságával felülmúlja a többi anyagot. A DuPont™ Corian® lapok összekapcsolásához használt speciális ragasztónak hála az összeillesztések helyei láthatatlanok lesznek. Ez lehetővé teszi óriási összefüggő egységek, hosszú munkafelületek és atipikus alakzatok kialakítását, melyek azt a hatást keltik, hogy egyetlen darab DuPont™ Corian® lapból lettek kialakítva. A tervező és gyártó sincs az anyag standard méretéből következően korlátozva.

A DuPont™ Corian® felhasználása belső terek kialakításakor rendkívül sokrétű, ki lehet használni konyhák, fürdőszobák, irodahelyiségek, hotelok, laboratóriumok, éttermek, bárok, bankok, kórházak berendezésére, mindemellett a DuPont™ Corian® magában foglalja úgy a természetes kövek szépségét, mint a modern anyagok kitűnő megmunkálhatóságának előnyeit.

Katalógusok 

CoJeCorian.pdf KatalogOCoriane.pdf TheCorianBook.pdf